Берое претърпя първа загуба за 2017 година!

Берое претърпя първа загуба за 2017 година!

В оспорван двубой от НБЛ, Рилски Спортист нанесе първата загуба за 2017 година на Берое. Пред своя публика в Самоков Рилски Спортист се наложи с резултат 101:85 над „зелено - белите“. Загубата изравни заралии на втората позиция във временното класиране в НБЛ. Победата дойде и като реванш за домакините, за тежкото поражение, което претъпяха в Стара Загора.

Домакините започнаха по – силно срещата от заралии и  поведоха в резултата от самото начало, но „зелено - белите“ отговориха на предизвикателството и така домакините се оттеглиха на почивката само с две точки аванс, като водеха с 25:23.

Втората част също бе много оспорвана, като този път гостите от Стара Загора поведоха с 11 точки, но до края на частта домакините успяха да стопят част от аванса им. И така резултатът в края на втората част бе 49:44 в полза на гостите.

В началото на третата част обаче домакините доминираха, те не само, че бързо успяха да стопят крехкия аванс на заралии, но и да поведат в резултата. В тази част единствено невероятните прояви на Тихомир Желев приближаваха старозагорци до домакините. Въпреки това обаче, домакините поведоха с 11 точи и така резултатът стана 76 – 65 в полза на Рилски Спортист.

В четвъртата част Берое остана без един от най – добрите си играчи – Омари Гудул, който напусна терена заради извършени пет лични нарушения. Това даде шанс на домакините да излязат още напред в резултата и така в последните минути на четвъртата част двубоя се доиграваше спокойно.

Загубата, която претъпяха момчетата на Любомир Минчев в „Арена Самоков“ е първа за 2017 година и четвърта от началото на сезона в НБЛ.

   

0 коментарa

Виж още