Как да прочистим здравословно черният си дроб?

Как да прочистим здравословно черният си дроб?

При честата употреба на опасни храни и напитки трябва да помислим за този орган, защото той е пряко засегнат от консумацията им.

Както е добре известно, черния дроб е един от най-важните органи в човешкия организъм. Без неговите функции, не бихме могли да живеем. Ежедневно атакуваме черният си дроб като приемаме мазни храни, в които се съдържат консерванти, оцветители и токсини. Вредим му и като пием големи количества алкохол. Черният дроб е особен орган, който не дава индикация при пролем. Това е основната причина късно да бъде диагностициран от лекарите и сложното му лечение да отнема на специалистите продължително време.

Експертите в областта на медицината оприличават черния дроб на пречиствателна станция за организма ни. Ето няколко полезни съвета за приготвяне на здравословни напитки, с чиято помощ да помогнете на тялото си да се пречисти и да се обнови.

Зелен чай

Във всяка чаша със зелен чай се съдържат безценните катехини – това са антиоксиданти, с помощта на които ще се пречистят натрупаните мазнини в нашия черен дроб. При това се стимулира нормалното функциониране на черния дроб и помага на тялото ни по естествен начин да се детоксикира.

Червени боровинки

Сок от червени боровинки е известен със своите пречистващи ползи за човешкото тяло.

В него се съдържат жизнено важни за организма ни витамини, есенциални антиоксиданти и минерали. С тяхна помощ нашият черен дроб се пречиства.

Ябълки

В тези разпространени у нас плодове се съдържат фибри, чрез които дълбоко се пречиства стомашно-чревния тракт. 

Грейпфрут

Сокът от грейпфрут ни предлага витаминозна бомба от: витамини, минерали и безценни вещества, благодарение на които цялостно ще укрепим имунната си система.

Моркови

Чудесен начин за прочистване на черният дроб е сокът от моркови.Той е богат на витамини А, С, В, на калций, калий, фосфор. Сокът от моркови представлява мощен пречиства нашия черен дроб.

   

0 коментарa

Виж още