Рецепта за един вкусен и полезен възхитителен мус от шоколад

Рецепта за един вкусен и полезен възхитителен мус от шоколад

Обожавате всички сладки неща и шоколадови рецепти и не може да си представите да живеете без тях? Но същевременно обичате и фигурата си и желаете тя да бъде стегната и стройна? Спокойно, всички уважаващи себе си дами умеят ловко да намират баланса между добрия външен вид и вкусните десерти с шоколад.

И преди да сте си помислили нещо грешно, ние ще ви издадем каква е тайната за постигането на това ,,чудо‘‘. Тя се крие в здравословно приготвените домашни рецепти с шоколад. В тази статия ще ви издадем една от най-обичаните и изпитани рецепти с натурален шоколад. Нейното име е шоколадов мус. Това е безспорно един от най-удобните и лесни десерти с шоколад, които може да се приготвят. За него са ви необходими не особено много продукти, но за сметка на това пък трябва да обърнете специално внимание на тяхната годност и състояние. Имате нужда от 1 авокадо, 1 банан, 2 супени лъжици какао на прах, 1 супена лъжица пчелен мед и 1 супена лъжица фъстъчено масло за сгъстяване на консистенцията, шепа орехи или друг вид ядки, 4 супени лъжици вода. За да ви се получават наистина добре тези домашни рецепти с шоколад, е от голямо значение авокадото да е възможно най-добре узрялото, а бананът да е потъмнял, а не суров и твърд, тъй като покафенелите банани са много по-сладки и полезни от неузрелите такива. Фъстъченото масло, което се използва много често в различни рецепти с течен шоколад, следва да бъде с повече протеини отколкото мазнини. Старайте се протеините в съдържанието му да са поне 50% въпреки горчивината си, смесвайки го с останалите съставки за десерти с течен шоколад, тя ще се неутрализира. Ето че е време да пристъпим и към самото приготвяне. Ще ви е необходим чопър, пасатор или блендер, в който да изсипете всички съставки и да ги разбиете докато не се получи хомогенна консистенция.

Щом мусът стане готов, го изсипете в няколко купички и го декорирайте с плод. Това е една от най-страхотните рецепти с черен шоколад, която ще ви накара да забравите традиционните рецепти с бял шоколад. Вижте още и рецепта за шоколадови барчета

   

0 коментарa

Виж още