АБВ: За промените е необходимо Велико народно събрание

АБВ: За промените е необходимо Велико народно събрание

След оставката на Борисов и правителството, само Великото народно събрание ще миже да внесе необходимите промени, за които смело се заговори в последно време. Това сподели Румен Петков, зам.-председателят на ПП АБВ, в ефира на БТВ, информира offnews.bg.

Той поздрави победителите в президентската надпревара заради добрите политически отношения и заради впечатляващата победа. Г-н Пеков е категоричен, че сме свидетели на изключително тежък протестен вот, който определено е бил предизвикан от редица неподходящи изяви на премиера, което категорично казва, че това си е лично негов протестен вот и лично негов провал.

Според него, Борисов е в безизходица и подаването на оставка е единственото, което е редно да направи в случая.

Ясно е, че хората имат вече различна нагласа и изискват от управляващите коренно различни решения, касаещи управлението на държавата. Точно заради това оставката и следващото Народно събрание трябва да са добре обмислени.

АБВ  са категорични, че трябва да бъде свикано Велико народно събрание, за да не се повтаря всичко, правено досега- на парче. Последния примет е промяната в последния момент на ИК. АКо не бъдат направени сега радикалните промени, обществените очаквания няма да бъдат задоволени. Ако не бъде направена реформа в съдебната система или по отнощение на правомощията на институциите, за Велико народно събрание ще се говори и на следващите избори, каза Петков.

 

 

   

0 коментарa

Виж още