АБВ: Ще подкрепим референдума на Слави

АБВ: Ще подкрепим референдума на Слави

Преди броени часове стана ясно, че АБВ категорично се обявява в подкрепа на референдума, организиран от Слави Труфонов. Тази ноовина бе оповестена лично от Ивайло Калфин. Освен, че ще дадат своето „да“ за трите въпроса, ще организират кампания за мащабно участие на гражданите на референдума.

Калфин споделя, че е напълно наясно, че успеха на теферендума ще донесе невероятен трус в българската политическа система. До момента законът в страната не позволява на населението пряко да зразява мнението си. Точно поради тази причина, коалицията ще подкрепи референдума и ще организира широкомащабна кампания за активност от страна на населението.

Категорично ще дадат и своето“ за трите отделни въроса на референдума. Не е тайна, че при някои от тях имат малки забележи, но отговорът „да“ е знак, че политическата система в страната върви в грешна посока и трябва да се направи кардинална реформа, за да проработи в служба на държавата и народа.

Въпросите, които повдига референдума са правилната крачка в правилната посока.

Да припомним, че на 6-ти ноември ще се проведе референдум, който беше иницииран от екипа на воуто на Слави. На него ще се иска отговор на три въпроса:

  1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  3.  Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Марияна Тодорова, която е зам.- председател и говорител на ПГ на АБВ, каза, че само те от парламентарно представените партии, подкрепят референдума.

В подкрепа на референдума се обяви и Любен Дилов–син, почетен председател на „Движение Гергьовден“. В подкрепа на референдима се обявих и всичи партии в коалицията зад кандидатурата на Калфин.

   

0 коментарa

Виж още