Абсурдно! Болница изисква заплащане за разговор с лекар!

Абсурдно!  Болница изисква заплащане за разговор с лекар!

Болница въведе такса за разговор с лекар анестезиолог преди операцията. За тази услуга се дава сумата от 150 лева. Това обяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция.

 Проф. Златица Петрова разказва,че ,въпросната болница, която е една от най-големите частни и многопрофилни не само в София, но и в цяла България, е обявила и други подобни услуги, като ги е групирала в своеобразни пакети. Така например една от тях е общуване с медицинско лице по време на целия престой в лечебното заведение.

„Общуването с медицинско лице е част от системата за добра медицинска практика, това не е VIP услуга, нито бонус“, изказа се за този нов метод за прибиране на пари от болните проф. Петрова.

Многопрофилна болница в София е пожелала 30 000 лева дарение от близките на млад мъж в кома, за да може да се подложи на лечение. Това е друг случай, на който са попаднали медицинските одитори по време на своята работа. Въпросното лечебно заведение, което също не е държавно, има договор с Националната здравноосигурителна каса, която плаща за медицинските грижи при такова състояние. Освен всичко друго  се оказало, че пациентът в кома има и договор за допълнително здравно осигуряване с частен фонд. Въпреки това, болницата е направила опит да прибере парите от неговите близки.

   

0 коментарa

Виж още