Абсурдно! В Русия арестуваха робот!

Абсурдно! В Русия арестуваха робот!

Руската полиция арестува робот по време на демонстрация на поддръжници на руския кандидат-депутат Валери Калачев в столицата Москва. Машината си има име, казва се Промобот и е създадена от дноименна руска компания, информира научното издание Science Alert.

Според говорител на компанията, преди да бъде задържан роботът е събирал мнения на гласоподаватели по множество теми за по-нататъшно обработване и анализ от екипа на кандидата за депутат. Това действие обаче се видяло забранено от закона на участник в митинга и се информирал на момента местните власти. В интервю за изданието Inverse представителят посочи още, че полицията дори се е опитала да сложи белезници на машината. Според очевидци "престъпникът" не е оказал никаква съпротива при задържането си.

Самият Калачев е дал обяснение пред медии, че за неговата кампания са работили няколко робота, които са събирали мнения на избиратели.

Това обаче не е първата незаконна проява на робота Промобот. По-рано през годината той стана популярен с двата си опита за бягство от лабораторията, в която е съхраняван. При първия му опит се оказа, че служител на лабораторията не е затворил добре вратата, при което робота е успяла да излезе съвсем спокойно на улицата и да извърви близо 40 метра преди да остане без батерии и да предизвика задръстване.

   

0 коментарa

Виж още