Агент на МИ 5: Няма начин ударът на американците в Сирия да е грешка

Агент на МИ 5: Няма начин ударът на американците в Сирия да е грешка

Ани Maхон е бивш офицер от разузнаването за МИ5, от службата за сигурност на Великобритания, която подаде оставка в края на 1990-те години, за да изкара наяве некомпетентността и престъпленията на бившия си партньор, Дейвид Шейлър. Сега тя е оратор, писател, медиен коментатор, организатор на събития и PR консултант. В момента е директор на LEAP, Европа.

САЩ трябва да си сътрудничи с Русия относно разузнаването в Сирия, казва пред RT бившият агентът на MИ5 Ани Maхон, като изразява съмнение относно обяснението на Вашингтон за "неволното" нападение, при което загинаха над 60 сирийски войници на фронтовата линия с „Ислямска държава".

Сътрудничеството с руснаците е "жизнено важно" в Сирия, тъй като американските сили не могат да видят от въздуха постоянно променящата се ситуация на бойното поле, защото не контактуват с правителството в Дамаск. Без това сътрудничество, Махон се притеснява, че прекратяването на огъня, постигнато от двете страни в понеделник, може да се провали без да постигне основната си цел.

Коментирайки действителните си впечатления за случая, при който загинаха 62 сирийски войници и ранени около 100 други в близост до източния град Дейр ез-Зор, на предната линия на сраженията срещу „Ислямска дъжава“, Maхон намекна, че решението на Вашингтон да атакува сирийските сили е вероятно умишлено.

 

"Смятам, че е невероятно американците да ударят тази цел, мислейки я за „Ислямска държава“, когато в действителност тя е обсадила града. А сирийските сили от години се знае, че са се окопали в този град. Така че изглежда просто странно, че американците твърдят, че това е голяма грешка ", казва Maхон.

 

Бившият агент на MИ5 посочи, че руската роля в Сирия е ясна, докато политиците в САЩ са "разделени" относно собствените си цели в Сирия.

"Някои от военните казват, че наистина трябва да се унищожи ИДИЛ, че това е заплаха за целия Запад. Те искат да работят с Русия. И все пак има военни- неоконсерватори, които просто искат да се отърват от Асад по други стратегически причини.“

   

0 коментарa

Виж още