АКЦИЯ! В Раднево откриха марихуана, в  Шипка – боеприпаси

АКЦИЯ! В Раднево откриха марихуана, в  Шипка – боеприпаси

След проверка извършена от полицейските служители на РУ - Казанлък на дома на 66-годишен мъж в гр. Шипка, мъжът доброволно е предал на органите на реда самоделна пушка, пригодена за стрелба с патрони 12-ти калибър, предназначени за лов. Разследващите са се натъкнали и на пневматична пушка, чиято марка и модел към настоящият момент не са установени, но която според полицаите е преработена за стрелба с боеприпаси, 22- ри калибър. Открит е и оптически мерник; капсули и 75 боеприпаси за огнестрелно оръжие от различни калибри, както и буркан, съдържащ барут.

По случаят в РУ -  град Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс /НК/. 66-годишният мъж е задържан в следственият арест за срок до 24 часа.

От пресцентъра на полицията в града съобщават и за още едно образувано бързо производство, което е срещу 24-годишен младеж от Раднево. Става въпрос за притежание на марихуана, което според НК е престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т.1.

В домът на младежа при извършена проверка, той доброволно е предал на полицейските служители 75,43 грама суха, зелена тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че представлява наркотично вещество - марихуана.

   

0 коментарa

Виж още