"Аллах акбар!" - крещял касапинът във влака докато посичал с брадва пътуващите

Германската полиция даде информация, че тежко ранените при атаката в регионалния влак са четирима души. Има сведение и за поти ранен пътник, но в последствие стана ясно,че той е пострадал по-леко.

При инцидента снощи, 17-годишен афганистанец нападна с брадва пътниците в регионален влак пътуващ за баварския град Вюрцбург, а по-късно бе застрелян от германската полицията.

Свидетели на случилото се разказват, че са чули момчето да крещи нещо на непознат език. Официален говорител на баварското вътрешно министерство заяви, че атаката „вероятно“ е ислямистка.

При опит за бягство, още преди извършителят на зверското посегателство да бъде неутрализиран от полицията са пострадали няколко от пътниците. Органите на реда съобщават, че 14 пътници, са все още в шок след преживяното.

Вчера /понеделник/ във влак, пътуващ в посока от Тройхлинген към Вюрцбург, провинция Бавария, около 21.15 часа (местно време) млад мъж е нападна с брадва и с нож пасажерите. Органите на реда се реагирали светкавично и момчето е неутрализирано при опит за бягство и след като е предприело атака и срещу полицейските служители.

Йоахим Херман - министър на вътрешните работи на федералната провинция Бавария даде информация, че нападателят е от Афганистан и е на 17 години. Пристигнал е на територията на , Германия като непридружен бежанец. В началото той е бил настанен в град Охзенфурт, а малко преди да се случи инцидента грижите за него са били поети от приемно семейство.

Министърът обясни, че към момента не може да се говори категорично за ислямистка атака, защото предстои разследване по случая, но допуска възможна връзка на нападателят с атентата в югоизточния френски град Ница.

Според говорителят на вътрешното министерство в Мюнхен, има голяма вероятност случилото се да се окаже ислямистки акт на насилие и допълни, че момчето е крещяло „Аллах е велик“ докато е нанасяло удари върху пасажерите от влака.

Междувременно железопътният участък в района на Вюрцбург и Охзенфурт бе затворен а районът е наблюдаван и от хеликоптери. Към настоящият момент все още не са изяснени мотивите за извършването на престъплението.

   

0 коментарa

Виж още