Анита Мейзер в ареста! Съдът окончателно отказа да я пусне 

Анита Мейзер в ареста! Съдът окончателно отказа да я пусне 

От съда в морската ни столица, съобщиха, че Варненският апелативен съд е потвърдил мярката за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемата Анита Желева, по-известна като Анита Мейзер. 
Миналата седмица окръжният съд в града уважи искането на прокуратурата за постоянен арест и остави Мейзер в ареста.
Срещу 52-годишната жена е повдигнато обвинение за убийството по непредпазливост на мъжът ѝ Николай Димов – известен треньор и културист в САЩ, както и за предлагане на подкуп на полицейски служител в размер на крупната сума от 30 хил. евро.
На заседанието проведен днес, адвокатите на сочената за виновна Анита Мейзер са представили американския ѝ паспорт пред съда. Според тях, именно това е най-показателното доказателство, че сексбомбата няма намерение да се укрива от правоохранителните органи и да напусне територията на България. Според защитниците ѝ няма събрани категорични доказателства, че тя е предлагала подкуп на длъжностното лице. Показанията на полицейския служител са единственото основание, а то трябва да бъде подложено на проверка. 
За да се възпроизведат обстоятелствата около смъртта на Димов, е бил проведен и втори следствен експеримент.
 Според апелативния прокурор извършените до този момент процесуално-следствени действия обосновават предположението, че Анита Мейзер е съпричастна към двете престъпни деяния, за които е обвинена.
Прокуратурата допуска, че има абсолютно реална опасност обвиняемата Мейзер да направи опит за подбуждане към лъжесвидетелстване на свидетели по делото. Съда счита, че жалбата ѝ да бъде пусната под домашен арест е напълно неоснователна.
За непредумишлено убийство законът предвижда наказание от 2 до 8 години затвор, а за предлагане на подкуп на длъжностно лице до 10 години лишаване от свобода.
Заради двойното си гражданство, според съда има вероятност Анита Мейзер да се укрие, защото твърде често е пътувала в много и различни държави по света. Чрез експертиза ще бъде проверена автентичността на представения днес пред съда американски паспорт на подсъдимата.
 

Източник: dnevnik.bg

   

0 коментарa

Виж още