Анита Мейзер се яви пред съда! Призна се за виновна!

Анита Мейзер се яви пред съда! Призна се за виновна!

Днес скандалната миска Анита Мейзер се изправи пред съда, за да понесе отговорността си за две престъпления- причинена смърт по непредпазливост и предложен подкуп на служител на полицията.

Тя се призна за виновна и по двете обвинения. Адвокатът на близките на съпруга й Николай настоя Мейзер да бъде обвинена в предумишлено убийство, както и да плати 300 000 лв кръвнина. Според него при разследването на убийството на  Николай са допуснати съществени грешки  и пропуски. Адвокатът, Иван Томов, поиска отлагане на делото заради тези нередности, но въпреки това, ход на делото бе даден, информира 24chasa.bg.

Томов изброи съществените процесуални нарушение направени по време на встъпителната си пледоария. Той твърди, че описаната в документите фактология по делото не е в унисон с обстоятелствената част.   

Адвокатът запозна присъстващите с факта, че компетемтните органи са установили удари по носа на жертвата, разкъсване на хрущялната тъкан, множество травматични увреждания по тялото и редица хематоми.

Той изрази мение, че това не може да бъде убийство по непредпазливост. Точно поради тази причина, роднините на жертвата искат 300 000лв кръвнина.

В хода на делото бе отбелязан и факта, че Мейзер на три пъти е предлагала подкуп на служителите на полицията, като в началото е предлагала 10 000 евро и постепенно е стигнала до 30 000 евро.

Адвокат Иван Томов настоя също да бъде дадена достоверна информация а имуществото на подсъдимата в САЩ, за да може да се разчита на обезщетение на евентуален иск. СЪдът, обаче не уважи това искане и го обяви за неоснователно.

   

0 коментарa

Виж още