Арестуваха заподозреният за убийството в щата Вашингтон (СНИМКА)

Арестуваха заподозреният за убийството в щата Вашингтон (СНИМКА)

Човекът открил огън във Вашингтонският мол и отнел живота на петима души с пушката си, е  бил заловен още снощи, само ден след нападението, съобщиха властите. Неговото име е Еркан Четин.

Говорителят на патрула в щата Вашингтон - Кейт Лиъри, каза в телефонно интервю, че заподозреният е бил задържан под стража, но отказа да даде повече подробности за случилото се.

Сиатълската телевизионна станция KOMO съобщи в Twitter, че заподозреният е бил заловен в общината Оук Харбър, само на около 30 мили (48 км) югозападно от Бърлингтън, където бе произведена стрелбата в мол в петък.

Позовавайки се на хора, разпознали заподозрения, телевизионната станция KIRO, съобщи, че той е на 20 години и живее със семейството си в Оук Харбър, където през 2015 г. завършва гимназия. На видеото на полицията се вижда как униформените водят млад мъж, който не се съпротивлява при ареста.

Полицейските служители от щата Вашингтон, цитирани от Twitter, заявиха, че властите „ще предоставят повече подробности по време на пресконференцията“.

„Предполага се, че заподозреният, е нахлул в търговският център и е започнал да стреля около 7 часа местно време в петък, в раздела за козметика на универсалния магазин Мейси“, съобщиха от полицията.

Първоначално стрелецът е влязъл в мола без пушка, но по късно от видеонаблюдението ясно се вижда, че той размахва оръжието, каза лейтенант Крис Камоук от планинската военна служба, на брифинга в събота.

При атаката четири жени са били убити на място. По-късно, един от ранените, е починал в болницата. Нито една от жертвите не е идентифицирана.

Стив Сикстън, кметът на Бърлингтън, описа стрелбата като "безсмислен акт." и допълни "Това беше световният удар на нашият праг той дойде в нашата малка общност тук",  признава той в отговор на правоохранителните органи. "Сега нашата подкрепа е с тях, за да изправи този кучи син пред правосъдието."

Стрелбата се случи по-малко от седмица, след като мъж намушка девет души в търговски център в централна Минесота, преди да бъде застрелян от дежурни полицаи. ФБР разследва нападението като потенциален терористичен акт.

   

0 коментарa

Виж още