Астронавтите в космоса стреснати от мистериозни звуци

Астронавтите в космоса стреснати от мистериозни звуци

Един от астронавтите сподели, че необяснимите шумове по време на пътуването, са му донесли негативно усещане, мистериозните звуци са го напрегнали и в следствие на тях е станал много нервен.

Китайски астронавт, разказва, че чул мистериозни удари по време на първия си полет в космоса, но никой не бил в състояние да обясни причината за тях. Астронавта Янг Лиуей сподели, че странните космически шумове в съчетание с безкрайността на космоса са го накарали да се почувства много нервен. Колкото и да се взирал в космоса, той не видял нищо необичайно.

 Г-н Янг е генерал-майор във Въздушните сили на Китай, той казва, че необяснимият шум  звучал: „Все едно някой чукаше по корпуса на космическия кораб, шума беше подобен на  удряне с чук по желязна кофа.“ . 51-годишния космонавт разказва, че до този момент никога не чувал подобен звук.

През 2003 г. г-н Ян стана първият човек, изпратен в космоса от китайската космическа програма, обиколил няколко пъти около Земята по време на 21-часов полет.

В последното интервю, той припомни за мистериозните звуци, появили се внезапно без каквато и да е причина. „В космоса съм попадал на не една интересна ситуация, но нито една не ме впечатлила и изумила толкова, колкото това необяснимо почукване.“, казва Янг.

"Звуците не идваха нито отвън, нито отвътре в космическия кораб, но звучаха така като че някой чука по корпуса на космическия кораб с дървен чук.“.  Г-н Ян разкри, че станал много нервен, когато чул звуците и постепенно започнал да се премества към люка на космическия кораб, за да разкрие причината за явлението.

Не успял да види нищо извън обичайното. Когато се върнал на Земята той разказал за шумовете, на служителите от космическата програма и се опитал да ги имитира.

 Оказало се, че и друг китайски кораб преминаващ по същата траектория е засякъл особените звуци, за съжаление няколко часа по-късно той се е взривил и всички на борда са загинали.

 

   

0 коментарa

Виж още