Барак Обама е съкрушен след стрелбата на летище 'Форт Лодърдейл'!

Барак Обама е съкрушен след стрелбата на летище 'Форт Лодърдейл'!

Американският президент Барак Обама искрено призна, че е с "разбито сърце" след шокиращата стрелба на летище „Форт Лодърдейл“ във Флорида. В първите си обществени коментари след трагедията, Обама заяви, че е твърде рано да се каже какво е накарало нападателя и дали стрелбата е акт на тероризъм, уточнява БГНЕС. 

"Аз не искам да коментирам, а само да кажа колко съм съкрушен заради жертвите и техните семейства, заяви държавният глава в телевизионно интервю пред ABC News. 

„Този вид трагедии станаха твърде чести през годините, в които бях президент“, каза още Обама, чийто 8-годишен мандат приключва на 20-ти януари. Той добави, че болката, мъката и шокът са огромни. 

Вчера мъж намери огън на Терминал 2 на летището "Форт Лодърдейл" във Флорида и отне живота на осем души, а други са ранени. Той беше хванат от полицията и задържан в ареста за разпит. По-късно униформените идентифицирали човека от 26-годишен мъж на име Естебан Сантяго. Все още не са изяснени мотивите, подтикнали мъжа да стреля по чакащите на летището. Възможността престъплението да се определени като терористичен акт е малка.

   

0 коментарa

Виж още