Бареков е против отпадане на американските визи за страната ни! Вижте подробности!

Бареков  е против отпадане на американските визи за страната ни! Вижте подробности!

Против снемане на американските визи за страната ни се обяви евродепутатът Николай Бареков. Това стана факт по време на дебат в ЕП - трябва ли ЕК да върне временно визите за гражданите на САЩ заради отказа на Вашингтон да даде безвизов достъп за гражданите на пет държави от съюза - България, Хърватия, Кипър, Полша и Румъния.

Бареков е убеден, че ако това се реализира, последствията за държавата ни биха били много неприятни. Решаването на проблеми за визите между България  и САЩ  трябва да остане приоритет и на двете страни, на мнение е евродепутатът. За да аргументира това свое мнение, Бареков изтъкна три важни причини. Най-големите му тревоги са от това, че при отпадане на визите, България ще се прости със своя истински интелектуален потенциал.
 
„България е бедна, за съжаление изключително корумпирана и с поредица от слаби правителства през последните 25 години. В страната ни няма достойно заплащане, поради което много млади „мозъци” търсят препитание в чужбина. Не бих искал да подкрепя подобно изтичане на „мозъци” към САЩ, защото само за месеци България ще опустее”, изказа се Бареков.

   

0 коментарa

Виж още