Баскетболистите на Берое: Деца, хранете се здравословно!

Баскетболистите на Берое: Деца, хранете се здравословно!

За втора поредна година баскетболистите на Берое решиха да се включат в тържествата по случай началото на новата учебна година.

 

Играчите взеха участие в откриването на новата учебна година, която бе и част от кампанията за популяризиране на здравословния начин на живот и спорта. Нейната цел  е да активизира и насочи децата да започнат да спортуват по-активно. В община Стара Загора кампанията се осъществява съвместно с "Превантивния център по зависимости" към общината.

 

Част от програмата на "зелено-белите" бе посещението на няколко училища в Стара Загора-   СУ „Иван Вазов“, Второ основно училище „Петко Р. Славейков“, СУ „Васил Левски“, СУ „Максим Горки“, Шесто основно училище „Свети Никола“ и Пето основно училище „Митьо Станев“.

Освен присъствието си, баскетболистите бяха подготвили и редица изненади за учители и ученици.

 

Припомняме, че старозагорци се представиха добре през изминалия сезон и завършиха на трето място. Също така те подадоха заявка за повторно участие в Балканската лига по баскетбол, която бе одобрена. За жалост обаче тимът попадна в една от най – тежките групи – група "А", в която се подвизават два отбора от Македония, два от Косово и един от Черна Гора.

   

0 коментарa

Виж още