Бат Сали, получи две обвинения от прокуратурата

Бат Сали, получи две обвинения от прокуратурата

Депутатът от ДПС - Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, бе привлечен като обвиняем от Софийска градска прокуратура (СГП).

През месец юли главният прокурор - Сотир Цацаров внесе искане за снемане на имунитета на Методиев в Народното събрание, причината за това бе извършено нарушение на пътя и закана да "уволнява" полицаи, спрели автобус превозващ футболния отбор на ромите от град Самоков.

Днес от прокуратурата обявиха, че срещу Бат Сали има повдигнати обвинения за противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си , това престъпление се наказва по чл. 270, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, както и за хулиганство – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

На първи май около 16.10 ч. управлявайки лек автомобил, Методиев влязъл в град Костенец и на забранено за изпреварване място, той извършил непозволена маневра – т. нар. ”тройно изпреварване”.

В същото време в района се намирал полицейски служител, който виждайки нарушението незабавно сигнализирал със стоп–палка да спре, но вместо да спре Методиев, помахал с ръка на полицая и увеличил скоростта си на движение, като най-демонстративно го подминал.

Същият ден, но малко по–късно на същото място полицаите спрели за проверка и микробус.

Едно от лицата превозвани в него, нямал документи за самоличност и съответно бил поканен да се качи в полицейския автомобил, за да му бъде съставен акт.

Негов спътник от микробуса се обадил по телефона на депутата Александър Методиев и го уведомил за случващото се, в следствие на което за много кратко време на мястото на проверката пристигнал самият Бат Сали и с груб наставнически тон започнал да иска обяснения от полицаите защо и с какво право съставят акт на ”неговите хора”.

Дори посъветвал нарушителя да не подписва акта.

За да докаже на проверяващите „кой е“ Методиев извадил картата си на народен представител и започнал да я размахва и да афишира положението си на депутат.

Това явно не оказало кой знае какво въздействие на полицаите въпреки поста му започнали да съставят акт на нарушителя. Бат Сали вероятно уязвен от пренебрежителното им поведение започнал да се държи грубо и цинично с тях и най-нагло поискал от служителите на МВР отчет за цялата им дейност по време на дежурството. Заплашил полицаите , че ще ги уволни и ”след три дни ще се видят вече цивилни”.

 

Източник: actualno.com

   

0 коментарa

Виж още