Бедна пенсионерка трогна Фейсбук с историята си

Бедна пенсионерка трогна Фейсбук с историята си

Възрастната жена се изхранва честно и почтено с продажба на картини - нарисувани с боя и със сълзите ѝ.

Тези дни социалната мрежа Фейсбук, бе обиколена от снимка на пенсионерка с бастун, която трие сълзите си, седнала до картини.

Историята на бедната жена от Варна - баба Костадинка, бе споделена от множество потребители и трогна хиляди българи. Възрастната дама продава своите картини, за да изкара пари за хляб.

Валентина Андонова публикува снимките на старицата и написа във Фейсбук:

"Това е баба Костадинка, тя е на 92 години и продава своите картини на светофара на пазар Чаталджа. Една от многото възрастни хора, принудени до последно да изкарват хляба си, приклекнали по българските тротоари.

Баба Костадинка не проси и не моли за помощ и за жалост, тя отдавна е изгубила надежда за достойни старини. Днес продава красота, късчета от собствената си душата, нарисувани с акрилни бои върху платно. Баба Костадинка не се оплаква от нищо, само че краката не я държат.

 Усмихна ми се и тихичко ми се извини, че не може да се изправи, докато разглеждам пейзажите. Приседнах до нея, вече знаех, че ще купя поне една нейна творба."

Трогната от постъпката на възрастната жена и от нестандартният начин да препечели за прехраната си, Андонова споделя, че от две седмици е във Варна. От видяното по улиците на морският града, жената останала със смесени чувства на радост и нa разочарование.

Валентина Андонова със сантименталност разказва, как виждайки мъничка свита до тротоара женица изпитала необходимост да ѝ помогне и да я прегърне и допълва:

„Казах и че искам да купя най-скъпата ѝ картина за подарък на моята майка. А милата жена през сълзи каза, че от дни не успява нищо да продаде и която и картина да купя ще ми направи отстъпка, защото има нужда от пари, за да помогне на болната си дъщеря и внука си.“

Пенсията до никъде не стигала на бедното семейство на баба Костадинка, отивала единствено за лекарства и за ток, това била причината тя да продава душата си за жълти стотинки...

Потърсете баба Костадинка, тя стои на светофара на пазар Чаталджа и продава своите  красиви картини!

 

Източник: blitz.bg

   

0 коментарa

Виж още