Бедстващи българчета в Турция! Какво се случва?

Бедстващи българчета в Турция! Какво се случва?

Беше съобщено, че има деца, които заедно с преподавателите си са блокирани в олимпийското градче в Турция. Пред телевизионния ефир Снежана Аначкова, която е ръководител на едната от групите състезатели, каза, че в момента са в олимпийското градче, но не е ясно как ще бъде организирано прибирането им.

 

Все още няма контакт с децата от българска страна, единствено  дежурния в българското консулство в Турция е направил връзка с тях, но  според преподавателката, той не е направил нищо полезно за тях, информира 24chasa.bg.

 

Снежана Аначкова споделя, че до момента слушат единствено разпореждания. Не е ясно дали ще останат при нормализиране на положението или ще тръгват. Не им е позволено да излизат извън селцето. Тя изрази задоволство от това, че организацията е страхотна, но въпреки всичко, не е ясно как ще бъде организирано връщането. Полетите им минават през Истанбул.

 

В групите са 6 момчета от варненската математическата гимназия и 6 момичета, заедно с ръководителя им.

 

Джамал Кара, управител на туристическа агенция заяви, че той и неговите колеги в момента носят отговорност за 305 български граждани в Истанбул. Техните екскурзиите за днес са отменени, но предполагат, че утре ще могат спокойно да се приберат у дома.

   

0 коментарa

Виж още