Бежанците не отнемат помощите на германците, твърди Меркел

Бежанците не отнемат помощите на германците, твърди Меркел

Проучване сочи, че само 44% от германците подкрепят четвърти мандат на Меркел.

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли обвиненията, че правителството й прави по-малко разходи за германците заради големия приток от бежанци, предаде Ройтерс.

В свое интервю за в. Bild, публикувано днес Меркел, заяви, че помощите в Германия не са понижени в резултат на ресурса необходим за издръжката на бежанците, а напротив правителството дори наблюдава социални подобрения в някои области. Само ден преди местните избори в родната й провинция Мекленбург-Предна Померания, тя поясни, че нищо не е отнето от едни за да бъде дадено на други, а заедно продължават да постигат целта си да поддържат и подобряват качеството на живота в Германия, пише investor.bg.

Меркел категорично защити взетото преди повече от година свое решение, а именно да отвори границите за стотици хиляди бежанци.

Заради огромния приток от бежанци и мигранти рейтинга на канцлера се срина до най-ниското ниво от пет години насам, с цели 45% , но въпреки това Меркел не изрази съжаление и заяви, че ако сега бъде изправена пред същата ситуация, няма да действа по различен начин и настоя, че това е било единственото възможно решение.

Към днешна дата на територията на Германия пристигат в пъти по-малко мигранти заради затварянето на границите в Югоизточната част на стария континент и споразумението за миграцията между Турция и Европейския съюз.

Според проучванията на социолозите, християндемократите на Меркел са с приблизително равен рейтинг с антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" в Мекленбург-Предна Померания. В предизборна кампания, Меркел призова гласоподавателите да оставят на власт десноцентристката коалиция.

Изследване на института Те Ен Ес "Емнид" по поръчка на медийната група "Функе", показва, че междувременно малка част от германците, едва 44% все още смятат, че досегашният канцлер е най-подходящият лидер и въпреки жестоката конкуренция Меркел все още достойно изпреварва потенциалните си опоненти за поста.

Според 38% министъра на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер от Германската социалдемократическа партия е по-подходящ и ще се справи с проблемите пред Германия. 28% биха се доверили на Хорст Зеехофер, влиятелният премиер на Бавария, а 15 % ще гласуват за министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен.

В изследването са взели участие 1006 германци. То бе проведено на 31 август и 1 септември.

   

0 коментарa

Виж още