БЕЗБОЖИЕ! Бежанец нападна свещеник! Мъжът се...

БЕЗБОЖИЕ! Бежанец нападна свещеник! Мъжът се...

Мъж, търсещ подслон (т.е. бежанец или мигрант), е нападнал с нож свещеник в белгийската провинция Лимбург, съобщи телевизия RTL, цитирана от "Фокус".

В неделя бежанец, чиято самоличност не е ясна, е почукал на вратата на дома на 65-годишния католическия енорийски свещеник Жо Вандерле. Той отправил молба да го пусне да вземе душ, на което свещеникът не могъл да откаже, според RTL.

При излизането си от банята, "гостът", който се представил като издирващ подслон в съседна Холандия, поискал пари. След като му било отказано, той нанесъл удари с нож на Вандерле и изчезнал.Губещият кръв свещеник е успял да викне бърза помощ, благодарение на която е успешно опериран и животът му е вън от опасност.

Прокуратурата в Лимбург стартира разследване, полицията издирва свидетели, за инцидента, станал само 5 дни след ужасяващото убийство на свещеник в северна Франция.

Кметът на градчето Ланакен, където е извършено престъплението, заяви че „независимо от силния шок, трябва да подчертаем, че към настоящия момент на разследването въпросният инцидент не може да бъде свързан с тероризъм“.

   

0 коментарa

Виж още