Бездомник намери вместо раница - БОМБА !!!

Бездомник намери вместо раница - БОМБА !!!

Бездомника Лий Паркър имал нужда от раница. За да носи багажа си той  използвал синя найлонова торбичка.

В Елизабет, Ню Джърси тази неделя, претърсвайки поредният контейнер за нещо полезно, той и приятелят му се натъкнали на една запазена раница, която незнайно поради каква причина била захвърлена в коша за боклук. Радостен Паркър веднага я сграбчил.

"Когато видях чантата си казах: Това е чудесно! Ще мога да използвам тази раница за да слагам обяда си в нея!“, разказва Паркър.

Веднага след като той и приятелят му погледнали вътре, те вече знаели, че незабавно трябва да се обадят на органите на реда. Приятелят му Айвън Уайт споделя: "Знаехме, какво е това, което намерихме, веднага след като го видяхме. Не изглеждаше като бомбите, които сме виждали по филмите и нямаше брояч на минутите и секундите, но имаше безброй цветни жици.“

След като била проверена раницата, се оказало, че в нея има не една, а цели пет бомби. Според властите откритите взривни устройства, имат връзка с експлозиите от предния деня избухнали в Ню Йорк и Ню Джърси.

След подадения сигнал на 911 от бездомниците полицията веднага пристигнала на мястото. Една от бомбите била взривена на място от специализиран робот за обезвреждане на бомби.

Днес,в своята общност, мъжете са приветствани като герои. А местният приют за бездомни хора, създаде онлайн набиране на средства за двамата мъже. Част от приходите ще бъдат от полза на коалицията за хората без дом.

"Ако тези двама герои не бяха намерили раницата, опустошителна терористична атака щеше да покоси Елизабет, Ню Джърси ", пишат на страницата от организацията на кампанията и допълват: "Най-малкото което можем да строим за двамата е да съберем средства за тях и по този начин да им се отблагодарим.“

"Герой? Не, ние извършихме това, което всеки на нашето място би направил.", каза Паркър.

"Радвам се, че с приятелят ми разпознахме бомбеното устройство и реагирахме по най-правилният възможен начин и слава Богу, никой не пострада", каза Уайт.

Макар герой, Паркър споделя, че все още има нужда от раница.

   

0 коментарa

Виж още