Безочие! Престъпник иска на свобода!

Безочие! Престъпник иска на свобода!

На банковия обирджия Бойко Борецов, който преди няколко месеца направи опит за въоръжен обир на инкасо автомобил в Средец, явно му омръзна в пандиза и днес поиска да излезе на свобода. Съществени основания за промяна на мярката му за неотклонения няма. Нито здравословното му състояние се е влошило, нито има някаква драматична житейска или семейна причина, за да излезе на светло.Според адвоката му Стефан Димитров обаче той е неправилно задържан, липсвало точно предположение, че е бил въоръжен по време на банковия обир, и за това съдът нямал никакво основание да го държи толкова дълго в затвора, пише "Флагман".

Прокуратурата пък настоя Бойко Борецов да остане с най-тежката мярка за неотклонение, защото има риск да се укрие и е подсъдим за тежко провинение, за което го грози до 20 години затвор.

Припомняме, че Бойко Борецов и братовчед му Христо се опитаха да оберат инкасоавтомобила на Български пощи в Средец през февруари. Деянието им беше неуспешно, а младият Христо загуби живота си, след като бе застрелян от един от гардовете, охраняващи парите.

   

0 коментарa

Виж още