Берое без грешка в Балканската лига!

Берое без грешка в Балканската лига!

Подобно на женския баскетболен тим на Берое, който върви безупречно в „Адриатическата лига“ и мъжкият такъв на Берое върви без грешка в „Балканската лига“. До момента заралии имат три победи от три двубоя в надпреварата.

Последната победа на тима бе над „Башкими“ (Призрен) с 72:63. Шейн Гибсън се отчете като най – резултатен за „зелено - белите“ със своите 15 точки.

През първата част двата тима предложиха на зрителите здрава битка, като водещите в резултата непрекъснато се сменяха. Играчите на Любомир Минчев обаче се оказа по -  подготвения тим и приключиха частта с крехък аванс 17:16.

През втората част заралии видимо вдигнаха оборотите и дръпнаха със солиден аванс още в самото и начало. И така двата тима затвориха втората четвърт с резултата 39:27.

В третата част оборотите, които Берое бяха набрали паднаха за кратко и за момент отбора на „Башками“ (Призрен) се приближи на девет точки от „зелено - белите“. В последствие обаче момчетата на треньора Минчев затвориха частта при резултат 20:15.

В началото на последната четвърта част напрежението в лагера на Берое се покачи, след като още в самото и начало едно от новите попълнения в тима – Стипе Тесия получи контузия. Публиката реагира остро срещу отбора на „Башками“, които не спряха играта след сблъсъка между техен играч и Стипе Тесия. Въпреки всички проблеми Берое успя да запазя своя аванс и победи категорично тимът на „Башками“.

Следващата седмица заралии излизат за четвърта поредна победа в Балканската лига като гост на „Теодо“ в Тиват.

   

0 коментарa

Виж още