Берое започна втората фаза на Балканската лига с победа!

Берое започна втората фаза на Балканската лига с победа!

Берое започна втората фаза на Балканската лига с победа!

Пред своя публика, в зала ДЗУ – Стара Загора, момчетата на Любомир Минчев се наложиха над черногорския КК Сутиеска (Никшич) с 104:76.

Победата остави Берое на първо място в група „С“. Това бе и първия двубой за „зелено - белите“ от турнира, в който те успяха да минат бариерата от 100 отбелязани коша.

През първата част двата отбора играха равностойно и логично тя завърши при равен резултат – 27:27.

Във втората част обаче, заралии излязоха пределно мотивирани, водени отново от блестящия и в този двубой Тихомир Желев, те натрупаха солиден аванс, като на почивката той бе 14 точки в тяхна полза – 55:41

Третата част обаче бе изиграна много силно от гостите, които набързо поведоха в частта. Само силната игра на Шейн Гибсън и неговата резултатност, както и аванса, който заралии бяха натрупали в предходната част оставиха предимството на тима в общия резултат – 76:67.

„Зелено - белите“ изиграха четвъртата част блестящо, като още в самото и начало поведоха с 18:0, така аванса на старозагорци се увеличи на 20 точки. Така до края двубоя само се доиграваше, като домакините си позволиха и някой атрактивни изпълнения за публиката.

На 7 – ми февруари Берое ще гостува в Македония на Фени (Кавадарци) в двубой от група „С“ във втората фаза на Балканската лига!

   

0 коментарa

Виж още