Берое на крачка от участие в Балканската лига и през 2017 г.

Берое на крачка от участие в Балканската лига и през 2017 г.

Мъжкият тим на БК Берое постигна много важна победа в Балканската лига.

 

Заралии надделяха над КК Кожув с резултат 91:85 в мач от група „А“ на Балканската лига. С убедителната победа Берое вече има актив от четири победи и се утвърди в първата четворка на своята група. Като за втория етап на Балканската лига, който ще се проведе през 2017 година, се класират само четирите отбора заемащи първите четири места във всяка една от групите.

 

„Зелено - белите“ спечелиха първата част с 34:22, въпреки че в началото натрупаха лек пасив, те бързо наложиха своя стил на игра и своето темпо и поведоха  резултата.

 

През втората част, гостите показаха, че са дошли, за да се преборят за победата и с няколко перфектни изстрела от тройката намалиха своя пасив. Въпреки това домакините от Стара Загора спечелиха и тази част.

 

През третата част гостите от Македония вдигнаха темпото си на и с игра и спечелиха частта с 21:12.

 

Четвъртата част се оказа решаваща, заралии не се изплашиха и с отлична борба под коша и далечна стрелба смазаха своя противник и спечелиха частта и срещата.

 

След седмица момчетата на Любомир Минчев ще гостуват в Призрен на Башкими, евентуален успех в Косово ще означава, че на 100% Берое ще играе в Балканската лига и през 2017 година.

   

0 коментарa

Виж още