Бивш ректор на НАТФИЗ ще е...

Бивш ректор на НАТФИЗ ще е...

Проф. Любомир Халачев е кандидатът за вицепрезидент на Коалиция „Калфин-президент“, обяви председателят на ПП АБВ Георги Първанов на пресконференция.

Първанов обясни, че номинацията на председателя на Гражданския съвет към ПП АБВ проф. Любомир Халачев е била препоръчана от кандидатът за президент на коалицията Ивайло Калфин и е била одобрена.

Проф. Халачев е продуцент, сценарист и режисьор. Настоящ председател на гражданския съвет на АБВ и бивш ректор на НАТФИЗ.

„Дори в условията на демокрация, истински се ползват от демокрацията само тези, които могат да мислят и знаят какво искат“,така се изрази самият бивш ректор по време на пресконференцията.

Той благодари на всички,които подкрепиха неговата кандидатура и вметна,че я прима само и единсрвено като част от общата кандидат-президентска кампания. Подкрепя кандидатурата на Ивайло Калфин, защото е на мнение, че той е достатъчно подготвен измежду всички останали кандидати.

Кандидатъ за президент Ивайло Калфин пък сподели положителното си мнене за Професора,като изтъкна,че той е личност,което има сила връзка с духовноста-тема на която президенстската общност е важно да бъде силна.

По неговите изказвания, всеки ще се съгласи, че президентската общност е длъжна да развива едни от най-важните теми - националното самосъзнание и националното самочувствие, образованието и културата.

„Ние с проф. Халачев считаме, че президентската институция е персонализирана. Тя не е на партии, тя не е на инициативни комитети. Тя е изпълнена от съдържание от хората в нея – от президента и вицепрезидента, които работят вътре“, коментира още Калфин.

   

0 коментарa

Виж още