Бойко Борисов: Бареков и Орешарски са хора на ДПС!

Бойко Борисов: Бареков и Орешарски са хора на ДПС!

"Ако за българския народ има нещо, което е така... противно или като лош модел да послужи, това беше моделът "Орешарски"", с тези думи премиерът Бойко Борисов започна гостуването си в предаването "Здравей, България" по Новатв. Според него- опозиционните партньори на ГЕРБ- БСП бягали като "дявол от тамян" от времето, в което станали на крака и посрещнали Орешарски, когато влизал в парламента. 

Според Борисов, Доган е изкарал кандидатурата на Орешарски, а това е начинът Доган да преброи гласовете, които има. Той смята, че изкушението в момента е в БСП и те ще видят, че на първия тур няма да победят ГЕРБ. Това ще ги доведе до поисканите гласове от ДПС, заяви още Борисов. 

Премиерът аргументира евентуалната подкрепа на ДПС към БСП чрез подкрепата на партията на Доган и определи кандидатът на БСП- ген. Румен Радев като Орешарски 2. Относно кандидатурата на ген. Радев, Борисов посочи, че подобни приказки са били използвани и при издигането на Орешарски за президент. Ала, ако вземе гласовете на ДПС, той също щял да стане зависим, както беше Орешарски. 

"Неслучайно и Бареков го прибраха по студията, разбира се- неуспешно, но пак, той продължава да е цялата тази схема. Отново се задейства всичко, което беше и в предишния...". 

Според премиерът всеки, който остави да бъде подкрепен от ДПС, ще трябва да обещае на партията на Доган да управлява заедно с тях. Цачева, обаче няма да бъде подкрепена от ДПС. Пред медията Борисов отбеляза и потвърди още веднъж думите си, че ако Цачева не стане президент на България, правителството на Кабинета Борисов 2, ще подаде оставка. 

По друг начин, обаче седи ситуацията по повод "непоисканата" подкрепа на партия ДОСТ и лидерът Лютви Местан. Пред камерите на Нова телевизия, Борисов заяви, че няма нищо по-лошо от "непоисканото добро". 

„Избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създаде възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход на Лютви Местан”, заяви Борисов.

Припомняме, че в гостуването си в предаването "Тази събота и неделя", излъчвано по БТВ, в събота Орешарски посочи, че се "радва на подкрепата на ДПС и няма нищо против нея". 

   

0 коментарa

Виж още