Бойци действат на терен в Сирия!

Бойци действат на терен в Сирия!

Военни от британски спецчасти действат на терен в Сирия, съобщи Би Би Си, представяйки за първи път фото- и видеосвидетелства за този факт.

Те работят заедно с умерени бунтовници от Новата сирийска армия в битката против "Ислямска държава", се казва в репортажа, озаглавен „Британската потайна и смъртоносна сила в Сирия”.

„Те са малка, но смъртоносна сила, само десетина души”, казва репортерът.

Командосите са с електронно замъглени лица, за да бъдат спокойни за тяхната самоличност. Кадрите са снимани през юни т.г., но излъчени едва в понеделник вечерта.

За първи път британски сили са снимани, докато действат вътре в Сирия, допуска „Гардиън”, според който ролята им там е отбранителна.Репортажът показва войници, които охраняват периметър на бунтовническа база след атака от „Ислямска държава”. Базата е в близост до границата на Сирия с Ирак, отбелязва всекидневникът. Репортерът на Би Би Си обаче предава и от йорданско-сирийската граница.

Британските бойци работят с високопроходими автомобили Thalab. Това е произвеждана в Йордания военна трансформация на основата на „Тойота”, пояснява още вестникът. Вижда се, че бойците имат противотанкови ракети, снайперски пушки и друго сериозно въоръжение.

В репортажа на Би Би Си е включен диалог с представител на бунтовниците. Той потвърждава, че британски и американски сътрудници обучават техните арми и доставят оръжия и екипировка.Министерството на отбраната не пожела да коментира кадрите. В понеделник обаче то разпространи информация за британски въздушни удари по обекти на ИДИЛ в Ирак и Сирия.

   

0 коментарa

Виж още