Болниците чакат с нетърпение да се отмени пръстовия отпечатък

Болниците чакат с нетърпение да се отмени пръстовия отпечатък

Директорите на болниците силно се надяват да отпадне нареждането пръстовите отпечатъци да бъдат премахнати като начин за регистрация в болничните заведения. Това свое мнение сподели сутринта в студиото на предаването „Тази сутрин” по БТВ д-р Неделчо Тотев. Той е директор на болницата в Чирпан и същевременно е председател на Сдружението на общинските болници.

Върховният административен съд обяви за незаконна системата за пръстови отпечатъци, въведена от Петър Москов , здравен министър в оставка, на първа инстанция. От министерството казаха, че ще обжалват решението.

Д-р Тотев смята системата за напълно безсмислена. Тя създава излишни проблеми и допълнително напрежение при прием на болните. Лекарят е убеден, че няма да се постигне спестяване на средства. Той споделя, че за да могат да осигурят повече комфорт на болните, в Чирпанската болница са наели човек с увреждане на слуха, за да регистрира пациентите директно по стаите с помощта на лаптоп.

Както по- рано Новини Стара Загора писа, министъра в оставка Москов вече беше разпитан в прокуратурата за друго свое действие- взимането на турските ваксини. Очаква се  решението на съда и за законността на пръстовите отпечатъци.

   

0 коментарa

Виж още