Борисов: Вероятна е намесата на ИДИЛ в Харманли! (СНИМКИ +18)

Борисов: Вероятна е намесата на ИДИЛ в Харманли! (СНИМКИ +18)

На всички, които са извършили вандалски действия в бежанския лагер в Харманли ще бъдат повдигнати обвинения. Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов, който вчера спешно бе повикан в лагера в Харманли непосредствено, след като обстановката излезе извън контрол. 

По данни на МВР до момента на близо 400 от участниците ще бъдат повдигнати обвинения за нападение над служители. Пострадалите униформени към момента са общо 24 души. 

Премиерът в оставка призова да сме внимателни, когато някой призовава за физическа саморазправа с мигрантите след бунта. Борисов заподозря участие на ИДИЛ, тъй като те следяли социалните мрежи. 

"Обикновено там, където възникнат такива остри сблъсъци, винаги има терористичен акт, винаги задействат спящите клетки", предупреди той. 

“Такива, които се правят на големи герои, да знаят, че след подобно поведение могат да изложат на риск огромни маси от населението”, допълни той.

„Засичаме едновременни действия в Европа и тук. Трябва да бъдем много внимателни”, посочи още той.

Той посочи, че е възможно бунтът да е бил организиран и от отвън, изтъквайки факта, че самите мигранти пуснали снимки в социалните мрежи. 

 „Всеки от тях държи мобилен телефон”, отбеляза Борисов.

„С голямо притеснение знам как гледат телевизия, влизат в интернет и задействат своите клетки”, изтъкна Борисов.

Междувременно потребители в социалните мрежи ясно разкритикуваха повдението на полицаите. Според някои, не изглеждало служителите на реда да се опитват да се защитят, напротив, те се скрили в бронираните автомобили. 

Снимки, изтекли в медиите, обаче показват, че след бунтът на мигрантите, част от служителите на реда влизали по стаите и пребивали мигранти. 
Както Новини Стара Загора писа, вчера избухна бунт на мигранти в бежанския център в Харманли. След протести на местни и сведения за плъзнала зараза, службите решиха да затворят лагера и да лекуват мигрантите. След общо три дни чакане на медицински лица, мерки не бяха предприети. Това доведе до протестни шествия от страна на мигрантите. 

   

0 коментарa

Виж още