Борисов в оставка: И внимавайте да не фалирате държавата!

Борисов в оставка: И внимавайте да не фалирате държавата!

Изтече финалната реч на премиера, в който той посочи каква е причината за неговата оставка. Пред депутатите Борисов анализира част от своите управленски дейности, посочи повечето от позитивите и помоли своите колеги да внимават да не вкарат България в криза. 

Той аргументира желанието си за оставка като вот на гражданите, които според него гласували за Радев, за да му покажат, че е време да си върви. От трибуната Борисов посочи, че се радвал на приемствеността на Плевнелиев и ген. Радев, това го накарало да се успокои. 

Той смята, че ако настоящият президент на България продължи да се държи по този строг начин, какъвто е демонстрирал до момента страната ни ще има позитивно развитие. 

Премиерът в оставка призова за разглеждане на Референдума и въпросите от него. След това посочи, че останалите парламентарни групи излязли от залата, за да компроментират партия ГЕРБ, но все пак те вкарали решенията в Народното събрание. За причина да послушат народа, той посочи, че 2,5 млн. повече, от колкото са гласували за Радев и Цачева, гласували за Референдума. Това трябва да бъде отчетено, смята премиерът. 

"Когато гласувате бюджета, една голяма молба имам към вас- популизмът взима връх-панически, пазейки се да не сгрешат", посочи в изявлението си Борисов. "Ако тези предложения станат факт, годишно бюджета ще губи по 2 млрд." (Бюджет 2017 и предложението на ПФ за минимална пенсия от 300 лева бел.ред.). Според него втората година тези пари ще се мултиплицират, а на третата година страната ще обяви фалит. 

Той посочи, че знаел колко тежко звучи това за партията, но не пропусна да го отбележи, предупреждавайки другите. 
  

   

0 коментарa

Виж още