Борисов отиде с дълбока вяра в Троянският манастир!

Борисов отиде с дълбока вяра в Троянският манастир!

Министър-председателят Бойко Борисов посети Троянския манастир "Успение Богородично" за храмовия празник на светата обител.

Борисов е придружен от еврокомисаря Кристалина Георгиева и министъра на финансите Владислав Горанов, предаде БТА. 

Днес се празнува християнският празник Успение - заспиване, на Пресвета Богородица, който е един от 12-те големи християнски празници. 

Премиерът беше посрещнат от игумена на Троянския манастир Величкия епископ Сионий, който му показа новото крило на светата обител, за което държавата беше отпуснала финанси. "Отпуснали сме към 1 420 000 лева за този манастир във време на криза и в предишния, и в сегашния мандат.Това е едно приказно и духовно място в България. В този свят, ако някой спаси България, то това ще е Господ. Затова всичко, което можем, правим. Вярата на хората, на всички, които са тук, упованието в Господа и нашите усилия, водени от Него, могат само да ни спасяват", каза Борисов.

По думите му средствата са наистина разумно вложени - както в ремонт, така и в реставрация. 

"В този светъл за цялото православие, за всички християни, празник радостта ни е голяма, защото сме свидетели на една симфония, на едно истинско братолюбие между църквата и българската държава", заяви игуменът на Троянския манастир дядо Сионий.

Той добави, че като пример все по-често се дава в цялата православна общност, че в България църквата и държавата работят заедно за благото на своя народ. Празникът на Света Богородица и нейното успение ни дарява много духовно щастие и надежда да бъдем под нейното покровителство небесно, в защита на нашия живот и развитие в благочестието на християните. 

   

0 коментарa

Виж още