Борисов прознозира лошо бъдеще за Европа!

Борисов прознозира лошо бъдеще за Европа!

Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза. Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват. Това трагично заявление изрече премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. 

„Спазвайки хиляди, хиляди, хиляди ограничения, които имаме в Европейския съюз, всеки ден изразходваме огромни ресурси за прехрана, за охрана, за интервюта за статут, за всеки един регистриран мигрант“, каза министър-председателят. Той натопмни, че центровете за мигранти у нас вече са препълнени и е редно да се обмисли идеята за финансирането на нови при  предполагаемо увеличаване на миграционния поток.

В тази обстановка България трябва да направи опит да поддържа максимално прагматични и топли отношения със съседите. „Сърбите изкараха армията, заградиха границата и вече няма изход от България. За съжаление, в Гърция нещата не стоят добре. И ни остава да търсим партньорство с турската страна“, констатира министър-председателят. 

Той уточни, че зад думата „предотвратени” влизания в страната се крие, всъщност, върнати в Турция бежанци, които наброяват са над 26 хиляди.

   

0 коментарa

Виж още