Борисов: Цачева беше най-знаещия, а не най-харизматичния човек на ГЕРБ!

Борисов: Цачева беше най-знаещия, а не най-харизматичния човек на ГЕРБ!

"За първи път и аз не се поддадох на популизма, и търсех най-подходящия човек, най-знаещия, а не най-харизматичния, най-харесващия, най-рейтинговия. Сгреших и затова ще си понеса цялата отговорност". 
Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в студиото на "Лице в лице" по повод второто място на Цецка Цачва на първи тур. 

„Първият рефлекс беше на партията – партията очакваше аз да съм кандидат, партията очакваше после Фандъкова да е кандидат (…), след това Томислав Дончев, Димитър Николов”, разказа той. По думите му Цачева остава по-подготвеният кандидат и е „много по-симпатична от лидери и премиери в Европа”.


По повод скандалът, който гръмна преди дни, а именно, че от ГЕРБ заплашват в няколко града избиратели, че ако не направят "правилния избор", ще се случи апокалипсис, Борисов се аргументира, че "снощи до късно им се карал на някои кметове". 

Премиерът смята, че направил достатъчно относно Референдума. Причини за това той посочи, че "стимулирал по-висока избирателна активност, обявявайки го в същия ден на президентските избори". След това като свой принос посочи, че спомогнал за затварянето на центъра заради концерта на Слави Трифонов. 
"Я си представете, ако всеки така започне да си прави концерта, какво ще стане", обърна се той към водещата. Той изтъкна, че винаги се съобразявал с мнението на хората. 

Борисов отсъди като грешка захващането на ЦИК за гласовете за Референдума. Заради законът от ГЕРБ взели решението, че ще подкрепят Референдума. Той лично гласувал за Референдума.

Според него олигархията ще дойде в България чрез субсидията от 1 лев. Премиерът изтъкна, че неговата пария била създадена без нито един лев, а чрез инициативен комитет.

Сегашните субсидии били гласувани от Тройната коалиция, когато била тя на власт и по-специално от гласовете на БСП и ДПС. Той от този момент нататък смята да работи така: 120 депутата- 1 лев субсидия, след като 3,5 млн. искали това, допълни още Борисов. 

Премиерът пожела на г-н Трифонов "да си направи партия и да слезе от сцената и да дойде да носи управленска отговорност. Защото едно е да говориш от сцената, съвсем другото е да дойдеш и да носиш в този глобален свят тежката отговорност, която носим ние."

"Защото, ако мислите, че имам сън нощно време, когато ми предстои на другия ден да съм седнал до Ердоган, да изтърпя всичко, което знам, че може да ми причини на държавата. Или, когато ще имам разговор с президента Путин. И трябва да отстоя това, което са надробили преди мене маса правителства... (...) Това ми коства здраве." Той уточнява, че властта не е удоволствие, а напротив- носи свръх напрежение. 

Повече по темата можете да видите тук: 

   

0 коментарa

Виж още