Британският депутат с лоша репутация подаде оставка!

Британският депутат с лоша репутация подаде оставка!

Кийт Ваз е подал оставка по-рано днес,информира БГНЕС. Скандалният депутат бил разкрит, докато си поръчва мъжки проститутки от Източна Европа.В изявление във връзка с оттеглянето си, Ваз казва, че онези, които държат другите да се отчитат, лично трябва да отговарят за това.

59-годишният Ваз беше министър по европейските въпроси в правителството на Тони Блеър и е един от първите британски министри с азиатски произход. Ваз е роден в индийско семейство в Йемен.

Оглавяваната досега от Ваз комисия се занимава с имиграцията, политиката по отношение на наркотиците и хората, които предлагат секс услуги.

Миналия месец Ваз беше сниман да си урежда срещи с мъже на повикване в свой апартамент, който пък се намира близо до дома му в Северен Лондон. В един от записаните разговори, отпечатан в „Дейли мирър", Ваз отправя предложение да купи кокаин, макар да казва, че няма да го взима той. Политикът напомня на мъжа да донесе на срещата им афродизиак.

Историята, разказана с ужасни подробности, типични за британските таблоиди, предизвика полемика дали вестникът не се е намесил прекалено в личния живот на Ваз.

Изданието изтъкна, че има право да се рови по-дълбоко в темата заради заеманата от Ваз длъжност, която е пряко свързана със законодателството, свързано с наркотиците и платените секс услуги, а това превръща случилото се в обществено значимо.

   

0 коментарa

Виж още