Британският посланик посети Стара Загора

Британският посланик посети Стара Загора

 

Британският посланик Ема Хопкинс посети община Стара Загора. Тя беше на среща с кмета на града Живко Тодоров, с който разговаряха на различни теми. Кметът разкри на посланичката политиката на данъци в общината, перспективата за откриване на доходен бизнес в града и региона, както и инвестиционните възможности, които се откриват пред инвеститори. Кметът се похвали пред Ема Хопкинс с изградените проекти, финансирани от евросредства, а именно новата визия на градския транспорт, реновирана градска инфраструктура и завършено битово-отпадъчно депо. Живко Тодоров открои пред посланичката факта, че Стара Загора няма заеми към банки, както и дължими пари и поради това може да бъде примамливо място за създаване на бизнес и развиване на градската среда.

Кметът на община Стара Загора окачестви като особено важна стратегията града се направи възможно най-ефективен енергийно и евентуално да се произвежда електричество от отпадъците на града, които се изхвърлят в битово-отпадъчното депо. Живко Тодоров каза на Ема Хопкинс, че е готов да започне преговори със всяка британска компания, както и желанието му да установи сближаване с градовете на Острова.

Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс съобщи, че скоро бизнесът от Великобритания ще се представи пред българска публика и ще бъдат очертани възможностите за британски инвестиции на българска почва. Представителката на Великобритания запита Живко Тодоров дали завършилите в британски университети, се връщат и работят в своята родина. Кметът на града беше запитан и какви планове има за своя втори мандат, който се очаква да следва линията от първия, а именно коренна промяна на визията на града и поощряване на бизнеса и инвестициите.

Срещата между посланика на Великобритания и кмета на Стара Загора Живко Тодоров показва интереса на Британската монархия към региона. Срещата е показателна за ролята на Живко Тодоров в Стара Загора. За един мандат той спечели симпатиите на почти всички старозагорци, а вторият се очаква да промени Стара Загора още по-осезаемо.   

   

0 коментарa

Виж още