Британски лекар обвини България в нечовешко отношение към децата аутисти. Вижте защо!

Британски лекар обвини България в нечовешко отношение към децата аутисти. Вижте защо!

Светът беше шокиран от информацията, поднесена на научен форум в САЩ от английския д-р Андрю Уейкфийлд. Той твърди, че деца с аутизъм са изтезавани с електрошок в столична клиника с оправданието, че това е част от "лечението" на децата. Твърди също, че те са подлагани и на серия клизми и преливане на съмнителни кръвни продукти, информират от Блитц.

Уейкфийлд обяснява, че жертви на измислените медицински практики били британчета аутисти, чийто родители намирали информация за клиника към болница в София, която предлагала спасение за аутисти. Рекламата за нея била публикувана във Фейсбук и майки, предимно от Британските острови, поемали за София.

Понеже лекарите в Ирландия и Обединеното кралство не смеят да се грижат за пациентите си с аутизъм, родителите на тези деца са принудени да ходят в България.

Ани Андонова, от управителният съвет на асоциация "Аутизъм", твърди, че нямат информация за коя софийската болница, в която се прилагат специалните практиките, говори Уейкфийлд.

Самият Андрю Уейкфийлд през 1998 година бе замесен в грандиозен скандал. Тогава той и 12 негови колеги публикуват резултатите от изследване, в което участват 12 деца с проблеми в умственото развитие и в стомашно-чревния тракт. Те правят извода, че тези проблеми са изникнали след поставяне на ваксината MMR, срещу морбили, рубеола и паротит. Уейкфилд смята, че съществува тясна връзка между ваксината и аутизма и заболяванията на стомашно-чревния тракт. Оттук се появява  грандиозна кампания срещу ваксинациите.

   

0 коментарa

Виж още