Британски следовател: Джордж Майкъл е починал от естествена смърт

Британски следовател: Джордж Майкъл е починал от естествена смърт

Британски следовател категорично потвърди факта, че Джордж Майкъл е починал от естествена смърт в резултат на сърдечно-съдови заболявания и затлъстяване на черния дроб.

Дарън Солтър, старши следовател в Оксфордшир, оповести медицинската експертиза, че певецът е починал от "дилатативна кардиомиопатия с миокардит и затлъстяване на черния дроб."

Забавената кардиомиопатия е състояние, при което способността на сърцето да изпомпва кръв е ограничено, докато миокардитът е възпаление на сърдечния мускул.

Майкъл почина в дома си в Оксфордшир окръг, Южна Англия, на 25 декември, след като беше 53 години. При първоначалната аутопсия лекарите не успяха да определят причината за смъртта.

Солтър заяви във вторник, че тъй като Майкъл е починал от естествена смърт, няма да се провежда никакво следствие.

Към момента на смъртта му, мениджърът на Майкъл каза пред CBS News, че певецът е починал от сърдечна недостатъчност. 

През 2011 г. Майкъл имаше животозастрашаващ  пристъп на пневмония. По това време, той благодари на персонала в болницата във Виена, който успя да го запази жив в интензивното отделение.

Майкъл се радваше на огромна популярност в началото на кариерата си като поп идол, изпълнявайки поредица от хитове като Wake Me Up Before You Go-Go,” ‘’Young Guns (Go For It)“ и “Freedom.” Като соло артист, той се превърна в един по-сериозен певец и автор на песни, възхваляван от критиците за огромния си вокален диапазон. Той е продал над 100 милиона албума в световен мащаб, спечелил е многобройни награди Грами и American Music Awards, също така записва дуети с легенди като Арета Франклин, Рей Чарлз, Лучано Павароти и Елтън Джон.

Почитателите му продължават да скърбят за своя идол.

Заради неяснотити около смъртта на легендата Джирдж Майкъл се появиха много спекулации, включително и тази, че неговият дългогодишен приятел има нещо обще със смъртта му. Сега вече тялото на певеца може да бъда погребано.

   

0 коментарa

Виж още