Брутален бой на бежанци в Харманли!

Брутален бой на бежанци в Харманли!

Масово сбиване се е състояло снощи в бежанския център в Харманли. Десетки пратени на място полицаи са нападнати с камъни, строшено е стъклото на един автомобил. Бежанците в Регистрационно-приемателния център в Харманли се събирали винаги в едно от помещенията, в което пиели и се забавлявали, но партито прераснало в юмручна свада. Причината била фалшиво пеене на един от присъстващите.

Сигнал за случката в бежанския лагер е бил подаден снощи към 23.00 часа. Тогава се разорил междуетнически раздор между близо 800 обитатели.

На място са пристигнали над 50 полицейски служители, които са се участвали в спирането на побоя редом с редовната охрана на центъра.

Служителите на реда обаче са ''приети'' замеряни камъни от участниците в побоя. Патрулен автомобил "Опел Астра" от РПУ-Харманли е със счупено предно панорамно стъкло след масовата свада, съобщи ОД на МВР-Хасково. Допълнително към действията за смъкване на напрежението са се ударили едно рамо и сили на жандармерията.

Безредиците са били укротени към 1.00 часа след полунощ. Тогава е върнато нормалното положение  и са набелязани мерки по охраната, патрулирането и предпразвнето на предстоящи побои.
Няма пострадали хора от охраната на лагера и от силите на реда.

Двама участници в мелето, чакащи статут на хуманитарна закрила, обаче са с контузии по главите. След прегледите в "Спешна помощ" те са били насочени за домашно лечение.

Това е втори подобен конфликт с побой, свързан с центъра, в последните 10 дни. При предишния случай двама афганистанци на по 19 години бяха намушкани с нож при свада пред заведение близо до центъра.

На 4-ти септември гражданите на Харманли ще протестират с искане за въвеждане на строги мерки в бежанския център.

   

0 коментарa

Виж още