БРУТАЛНО! Вижте на какво са подложени животните, отглеждани в зоопарковете!

БРУТАЛНО! Вижте на какво са подложени животните, отглеждани в зоопарковете!

От няколко дена в социалната мрежа се разпространява клип, който по недвусмислен начин показва как се малтретират дивите животни в зоопарковете.

На пръв поглед видеото показва хора, които позират за снимка с тигри и други диви животни. Но ако добре се загледате, ще осъзнаете, че това е зоопарк и всичко записано показва скритата жестокост, проявена към дивите животни, използвайки ги като реквизит.

Няколко часа след раждането си, малко тигърче е отнето от майка си. На видеото ясно се вижда как новородените зверчета са небрежно издърпани през решетката на клетката. Те най- вероятно никога повече няма да видят майка си отново. Мъртво новородено тигърче е захвърлено на земята пред клетката. Оцелелите зверчета се изпозват за набиране на приходи като се дава възможност постителите на зоопарка да се снимат с тях срещу заплащане. Предлага се и забавлението „Плуване с тъгър“.

Тигрите в зоопарка са принудени да плуват в басейна с придружител и ако се опитат да излязат, те биват издърпвани обратно във  водата за опашката.

Тигърът Ариел има очевидно неврологичен проблем, но въпреки всичко е заставен да плува. На видеото се вижда ясно как тя трескаво се опитва да задържи главата си над водата.

Малките тигърчета са принудени да присъстват на срещи с туристи. Бялото тигърче Луна вие и плаче, опитвайки се да се измъкне от досадните посетители, но е жестоко издърпана за врата като треньорът я удря жестоко от време на време и дори я избутва насила в басейна по време на тренировката.

Луна не единствената, която е бита и жестоко манипулирана зад решетките. Когато малките тигърчета станат достатъчно големи, за да не могат да бъдат използвани за снимки и близки срещи, те биват затваряни в телени клетки или продавани и превозвани до други зоопаркове. До края на живота си те няма да могат правят нищо друго, освен да лежат и да наблюдават през решетката.

Другите животни в зоопарка не са в по- добро положение. Те страдат от психологичен дистрес, всякакви болести и липса на ветеринарна грижа.

Молим всички, които милеят за животните, да разпространят информацията, за да знаят приятелите им следващия път като се снимат с диво животно, каква е скритата цена на удоволствието им.

Вижте видеото тук: 

 

   

0 коментарa

Виж още