БСП: Поради какви причини се бави ремонтът на плувният басейн в Стара Загора?

БСП: Поради какви причини се бави ремонтът на плувният басейн в Стара Загора?

Чрез общинските съветници на БСП в Стара Загора, жителите на града се опитват да намерят отговор на належащите въпроси свързани с бавенето на ремонта на плувният басейн на територията на града, както и с поемането на отговорност за проточилата се реконструкция с близо 15 месеца.

С молба да  бъдат проучени причините за проблема относно забавянето на строителството на новото спортно съоръжение в Стара Загора, което по предварителен план вече трябваше да бъде функционира, в залата за прием на БСП днес дойдоха десетина граждани.

Неколкократно бе удължаван срока за приключване на ремонтните дейности. Кмета на града - Живко Тодоров още преди няколко месеца обяви, че на 31 май 2016 г. басейнът ще отвори врати за гражданите и гостите на града, в началото на летния сезон за откриването на съоръжението бе обявен срок до края на м. август. Последното съобщение е, че крайният срок за приключване на строителството, ще бъде през м. ноември тази година.

Лидерът на БСП - Валентина Бонева, ясно и отчетливо заяви, че гражданите искат да знаят от къде точно идва проблема и кой не си е свършил работата докрай. В своето изказване, Бонева коментира: „Всъщност видно е, че реализацията на проекта е съпътствана от много проблеми, а протакането във времето породи и обществена реакция. Хората искат да знаят кой не си е свършил работата, защото явно не бе направено качествено първоначалното обследване на конструкцията на сградата”, сподели още тя.

Бонева настоява да публично да бъдат обявени и разходваните до момента средства, както и крайната сума, която гражданите на Стара Загора ще трябва да платят. Тя внесе Питане от името на партията БСП до кмета Тодоров и  заяви, че очаква на сесията която ще бъде проведена на 29 септември всички граждански въпроси да получат своят отговор:

1.         Съгласно първоначалното обследване каква точно е стойността на предвиденият за ремонт обект?

2.         На кого и колко е платено за да извърши първоначалното обследване на обекта?

3.         На кого и колко е платено за да извърши допълнително обследване на обекта?

4.         Каква сума и на кого е изплатена до настоящият момент?

5.         На кого от общинската администрация е възложен проекта

6.         В какъв размер  са средствата изразходени за транспорт на децата и учените за превозването им от спортните клубове до базите за тренировка, от бюджета на старозагорската община за тази година?

7.         До пълното приключване на ремонтните дейности на басейна, къде ще тренират децата от спортните клубове?

   

0 коментарa

Виж още