Българин изобрети устройство за контол на деца с аутизъм!

Българин изобрети устройство за контол на деца с аутизъм!

Направено е революционно изобретение, което помага за проследяване на деца с аутизъм. В първото експериментално тестване на това устройство ще участват 30 българчета. Българинът Драгослав е автор на това изобретение. То позволява да се следи в реално време настроението и местонахождението на детето и при вероятен проблем, подава сигнал на родителите му, информират от 24chasa.bg.

През 2014 г. Америка е разтърсена от случката с 11-годишно момченце, което страда от аутизъм. То бяга от училището си в Ню Йорк и изпада в  неизвестност.

 

За нещастие, 3-4 месеца след случката и непрестанно търсене, момчето е намерено удавено в реката. Детето на Дргослав също е аутист и посещава училище.

След този случай той осъзнава, че и детето му е изложен на риска един ден да избяга. Вместо да се примири с постоянния страх, обаче, той решава да вземе нещата в свои ръце. Прави разрабока на първия по рода си електронен дневник за деца с аутизъм. ДНевникът в момента  е в процес на експериментиране. 30 български семейства ще са първите в света, които ще изпробват ефекта му.

 

Първите резултати се очакват да излязат през ноември. Техният анализът ще даде скъпоценна информация не само за децата, които участват в теста, но и за поведението на всичките 70 милиона аутисти по света.

   

0 коментарa

Виж още