Българите изрядни с винетките, гастарбайтерите хитруват

Българите изрядни с винетките, гастарбайтерите хитруват


Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството, заяви, че изграждането на модернизираната ТОЛ-система в България ще бъде на стойност 200 милиона лева, като идеята е изграждането на самата система да бъде направена за сметка на изпълнителя. 
Министър Павлова подчерта за пореден път, че ТОЛ-таксите ще бъдат само за водачите на тежкотоварни автомобили и при тях ще се изплаща за изминати километри път.
Във връзка със зачестилите проверките по пътищата за проверка на винетките на превозните средства, се отчита, че българските водачи са много по-съвестни в сравнение с гастарбайтерите гастролиращи по нашенските пътища.
По думите на Павлова, чуждите граждани имат винетки, но те са частично залепени на стъклото или стоят в жабката на автомобила и вероятно си ги препредават от шофьор на шофьор. Нарушенията при транзитно преминаващите автомобили, и при камионите са предимно от този тип и допълни, че на хитреците се налагат солени глоби и уточни, че от следващата седмица проверките ще бъдат насочени предимно в района на ГКПП „Капитан Андреево".
През 2016 година са продадени 4,5 милиона винетни стикери, приходите от които са в размер на 380 милиона лева. Парите служат за инвестиция в строителството на пътищата и пътните съоръжения.
В проектирането, както и в процедурите за оценка на въздействието върху околната среда на частта от АМ „Струма", която трябва да премине през Кресненското дефиле има сериозен напредък, съобщи Павлова.  АМ „Струма" е завършена до Благоевград. Тепърва предстои строителство на участъка от Благоевград до Крупник. 
В момента се избира изпълнител на тунела „Железница", 17 фирми са кандидати за процедурата. Счита се, че този тунел, ще бъде най- дългият на територията на страната ни. 
Павлова разясни, че става въпрос за две тръби, всяка от които ще е по 2200 м, ще има и два големи виадукта по 700 м в началото и в края на тунела. Това е предпоставка за изключителна сложност на съоръжението и необходимост от експертна работа на високо ниво.


Източник: dariknews.bg

   

0 коментарa

Виж още