БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОЧУ: Разкритикуваха коментар на Цачева и на световно ниво!

БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОЧУ: Разкритикуваха коментар на Цачева и на световно ниво!

Колаж на кандидат-президента на ГЕРБ- Цецка Цачева се разпространява активно из социалната мрежа. На него са цитирани думите на Цецка Цачева, извадени от контекста от дебата между нея и ген. Румен Радев, който се състоя вчера в "Тази сутрин" по БТВ. 

Припомняме, че вчера при един от въпросите на водещия бе относно участието на Цачева в БКП, тема, която бе широко обсъждана и в социалните мрежи. На него тя отговори така: 

"Била съм член на БКП, не се срамувам от това, но не се и гордея - въпрос на младежки години и увлечения. Тук, ако мога да перифразирам - който на 20 години не е бил социалист - няма сърце, ако на 40 обаче продължаваш да си социалист - нямаш мозък", заяви Цачева и подчерта, че това не я кара да се срамува от миналото си. 

Думите ѝ бяха приети по друг начин от ген. Румен Радев, обаче. Той обясни, че до преди минути г-жа Цачева обяснявала как ще защитава интереса на България, но вече отхвърля хората със социалистическо мислене. Тогава Цачева подчерта, че казаното от нея било изцяло в шеговит тон и не целяло да обиди никого. 

Навярно, обаче Групата на социалистите и демократите в Европа не са разбрали шеговития тон на г-жа Цачева. Днес те публикуваха колаж на Цачева обяснявайки, че схващането ѝ по повод социалистите е изцяло погрешно. И коментираха: 

"Не, г-жо Цачева, социалната демокрация не е шега или празна концепция! Социалната демокрация говори силно за солидарност, равенство и социална справедливост за обикновените хора в Европа, работейки усилено за изкарване на прехраната, за да се плащат данъците и страда от непоносими последици от догмата на дясното крило, и ширещата се несправедливост. Това е идентично за всички Европейски страни."

Припомняме, че при вчерашния дебат межу Румен Радев и Цачева бе широко осъждан в социалните мрежи. Думите ѝ предизвикаха обида у мнозина, трети посочиха, че това е една от причините, поради които Цачева няма да бъде техния избор. 

   

0 коментарa

Виж още