Българка, работеща в Италия, намерена убита! Старец с мераци е автор на зверството!

Българка, работеща в Италия, намерена убита! Старец с мераци е автор на зверството!

Българска гражданка, на 58 години, която работела като домашна прислужничка в италианско село, била открита с прободни рани по тялото в дома, св който работела в петък вечерта. За момента името на жената не се съобщава, информират от 24chasa.bg.

 

Медиите в Италия гръмнаха с новината, че Анджело Броньо, на 78 години, е обвинен в убийство и арестуван. Той бил намерен от полицията до трупа на българката в дома му в провинция Козенца.

 

Донатела Донато, прокурор по случая, е издала заповедта за арестуването на пенсионера. В момента той се намира в болнично заведение заради рани от нож по тялото му.

 

Самият Броньо се съобщил на карабинерите, че през нощта той и българката станали жертви на нападение на непознати хора.

 

Известно е, че при пристигането на карабинерите в къщата, българката била намерена с 5-6 прободни рани, причинени от нож в долната част на коремната област. Пенсионерът също имал прободни рани, но по- късно станало ясно, че си ги е причинил сам, за да инсценира нападение. Властите смятат, че причината за престъплението е опит за изнасилване от страна на стареца, на който жената се е противопоставила, а неуспехът в това зверство е довело до убийството.

 

Българката дошла на работа при Броньо само преди около десет дена.

 

Италианските власти твърдят, че през 2012 г. срещу този пенсионер отново е било регистрирано дело, в което става дума за опит за изнасилване на 40-годишна помощница, която започнала работа при него. И тук Броньо направил опит за изнасилване, но тя успяла да се измъкне.

 

В Калабрия е има много българки, наети като домашни помощници в тамошните домакинства със заплата 500-600 евро на месец.

 

Има официална статистика, че законно регистрираните българи в Калабрия сега са почти 6300, т.е 6,5% от чужденците, намиращи се там. В провинция Козенца, където е старецът- мераклия, има близо 2100 българи, повечето от които са жени. Тази зона е една от най-труднодостъпните в Италия. Често селата са трудно достъпни в планински райони.

   

0 коментарa

Виж още