Българка се окичи с титлата Мис Планет!

Българка се окичи с титлата Мис Планет!

Колкото и невероятно да ви звучи, световният приз е спечелен от българка! С гордост можем да кажем, че това е най-голямата победа на българка в международен конкурс за красота!

Марина Войкова заслужено грабна титлата Мис Планет 2016  за България, конкурирайки се с повече от 40 чуждестранни красавици.

"Мис Планет" се счита за един от най-авторитетните конкурси за красота в световен мащаб. Той води началото си  от преди  повече от 25 години.

Тази година конкурсът се състоя в Батуми, морската столица на Грузия, на 10.09.2016.

Марина беше изключително развълнувана и сподели в социалната мрежа, че конкурсът е бил изключително оспорван. Тя смята, че короната не е единствено нейна, а е победа за цяла България. Красавицата е безкрайно щастлива за това, че всички участнички са я поздравили напълно искрено за победата, което е почти нереално за конкурс за красота.

Разбира се, имали сме всякакви невероятни участия в различни конкурси за красота. Последният уникално любопитен конкурс, на който се прочухме с българската претендентка за короната, беше Мисис Свят 2014г, когато незнайно кой болен мозък реши, че Анита Мейзер е точния кандидат.  Все пак тези конкурси за красота, а не за грозотия и простотия. Ни както и да е! Явно сме си взели поука и в този конкурс българското участие нямаше конкуренция.

Марина презентира шопска национална носия в съвременен вариант, чийто автор бе дизайнерката Мариета Славчева. Претендентките в конкурса участваха в модно ревю представящо тоалети на дизайнери от всяка държава, участваща в конкурса. За ревюто Марина бе със стилна рокля на MEGZ - Меглена Каканашева, а за награждаването блесна  с  тюркоазена рокля с диаманти на дизайнерката София Борисова.

Марина спечели сърцата на журито и победи 5-те участнички, които показаха талантите си на финалната вечер, с  невероятно добро изпълнение на песен.

Международното жури, състоящо се от модни „слънца“ от повече от 25 държави, не остана равнодушно към представянето на Марина в жестоката конкуренция в Топ 5 – Южна Африка, Грузия, Украйна, Малайзия и България. Мис Планет Талант 2016 е от Шри Ланка, Мис Планет – трето място е украинка, второто място отиде при представителката на Малайзия. Златната корона за първото място – шедьовър на грузинското ювелирно изкуство, беше безапелационно спечелена от българката Марина Войкова!

   

0 коментарa

Виж още