Български политик разпространи безплатно учебник по Родинознание!

Български политик разпространи безплатно учебник по Родинознание!

Вече ще има достатъчно учебници за всички деца, които тази година ще учат Родинознание. Това съобщи в социалната мрежа българският политик и общински съветник в гр. Варна- Костадин Костадинов. 

Ето какво написа той, публикуваме без намеса: 
Костадин Костадинов
Учебникът по Родинознание излезе:) Не вярвам отпечатаните 5000 бройки да са достатъчни за всички желаещи, затова утре, както бях обещал, ще го пусна и за свободно теглене в интернет. Моля, не ме питайте колко струва - учебникът е безплатен:) Бъдещето на България и нашите деца струва повече от всичко!

Причината за намесата на Костадинов е оспорваното от него съдържание на досегашния учебник по Родинознание. Новият, за съжаление, ще бъде разпечатан в едва 5000 броя. 
Припомняме, че  по проекта за смяна на учебника се работи още от началото на годината, а неговите екзепляри се очакваше да бъдат отпечатани през юни. Предложения за съдържанието на учебника дадоха, както педагози, така и различни учители, а в социалната мрежа той бе широко обсъждан в групата "Урок по родинознание". 


Костадин Костадинов, който освен виден общественик е и шеф на Историческия музей в гр. Добрич, не за първи път обявява своето недоволство относно несъстоятелността и съдържанието на учебниците. Припомняме, че преди време той, заедно с група Варненци се обявиха срещу съдържанието на учебниците изучавани в началните класове и настояха за адекватната му промяна. А протестът им щеше да бъде изразен с готовност на спиране на децата от занятия. 

Новият учебник е с по-"приповдигнато" съдържание, както обяви самият Костадинов. 
Самият той споделя, че когато видял съдържанието на учебниците преди няколко години, направил всичко възможно, за да го промени. Част от делото за облагородяване  на учебника било да разговаря с "трима поредни министри", дело, което било посрещнато от българските граждани с огромна подкрепа и изразено неразбиране от страна на министерството. 

В тази ситуация видял, че на него се пада нелеката задача да създаде адекватен български учебник. Опасенията му, обаче са, че министерството няма да допусне учебника в училищата, затова Костадинов разчита изцяло на будния инстинкт на родителите.  

Вече има милиони желаещи родители, които ще изпратят децата си в клас настоящата година. Всички те искрено благодарят за искреното културно дело и го наричат "истински родолюбец" и "патриот" и с нетърпение очакват да излезе новият учебник. 


 

   

0 коментарa

Виж още