Бъчварова на нощна визита в "Слънчев бряг"

Бъчварова на нощна визита в

Пресцентърът на полицията в град Бургас, съобщи, че по време на нощната обиколка, освен срещи и разговори с полицейски служители на дежурство по КПП-тата, се били проведени и проверки по увеселителни заведения и търговски обекти.

Заедно с директора на ОДМВР – Бургас, старши комисар Калоян Калоянов, министър Бъчварова се включи в обиколка на най-големия курортен комплекс Слънчев бряг. Тя присъства и на разпределение на задачите и координиране на действията по съвместните проверки на служителите на НАП и вътрешното ведомство. Приложеният в "Слънчев бряг" подход през активния летен сезон, бе определен от нея като много продуктивен и изключително успешен.

Румяна Бъчварова поясни, че целта на посещението ѝ е да види на място как служителите от МВР работят, като на тази база да се извърши анализ и в случай на необходимост да бъдат оптимизирани предприетите до момента действия. По думите ѝ досегашната работа е довела до положителни резултати. Оборотът на търговските заведения рязко се е увеличил.

Румяна Бъчварова посочи, че желанието ѝ е да насърчи всички служители на реда да работят по този начин, защото резултат е показателен и гарантира спокойствието и сигурността на почиващите в курорта Слънчев бряг.

Министър Бъчварова заяви, че относно посещението си в Германия заедно Борисов, целта е представяне на българската позиция във връзка със ситуацията с нарастващата мигрантска криза в цяла Европа. Двамата са получили уверение и разбиране, че в рамките на ЕС трябва да има обща политика и допълни, че партньорите на страната ни в лицето на Германия ясно са заявили, че възприемат България, като една сигурна страна, която се справя с проблемите си. Заедно с премиерът при посещението си в Истанбул и с визитата в Германия, са обяснили кои са рисковите фактори, а също и колко е важно споразумението между ЕС и Турция да влезе в сила и за започне да се изпълнява. Това в момента е най-важното условие, за да се предотврати мигрантската криза в Европа.

На срещата е взето решение, че България има нужда от подкрепа при опазването на външната ни граница с Република Турция.

 

Източник: vesti.bg

   

0 коментарa

Виж още